ölprovning i stockholm till bäst pris

ÖLPROVNING STOCKHOLM

Upplev en ölprovning i Stockholm


skåla med öl

Prova öl med ölexpert

Vi på Ölprovning Stockholm erbjuder en chans att ta del av exklusiva ölprovningar i stämningsfulla lokaler i centrala Stockholm på Österlånggatan 28 i Gamla Stan.

Upplev öl på ett helt nytt sätt ensam eller ihop med några kamrater samt en professionell och erfaren ölkännare. Du kommer att få tillfälle att smaka på olika sorters öl, få reda på en mängd fakta kring provsorterna och din ölmästare kommer att svara på dina frågor och funderingar.

Du får under provningens gång även lära dig om vilka ölsorter som passar till olika maträtter, varför vissa öl bör serveras med skumkrona, ölets karaktär och mycket mer. Tveka inte utan boka en ölprovning hos oss på ölprovning Stockholm redan idag!

Önskar ni komma till oss, eller vill ni att vi ska ta med oss ölprovarglas och öl till där ni är? Vi håller provningar på era villkor!

Att smaka på några kalla öl med vänner och bekanta är alltid ett sant nöje, och det är alltid kul att få reda på lite kuriosa. En ölprovning är en trevlig tillställning som kommer att vara en mycket minnesvärd afton, speciellt om man tillbringar den i goda vänners lag.

En ölprovning ger dig chansen att ta del av och prova ett stort antal öl från hela världen. du får upptäcka nya smaker och dofter samt lära dig mer om vad som skiljer mellan olika ölsorter i framställning, innehåll och smak. Vem vet,  du kanske till och med hittar en ny favoritöl.

*OBS! Från och med 1 Maj 2018 upphör vi tillfälligt med att sälja presentkort samt erbjuder enbart ölprovningar för slutna sällskap (företag/privat).

Så går ölprovningen till:

Öl består i grunden enbart utav fyra olika ingredienser. Framställningen av öl varierar däremot kraftigt och tack vare detta finns idag en mångfald av olika sorters öl till vårat förfogande. Varför smakar öl just som det gör? Varför är just det här ölet ljust och varför är just detta mörkt? Varför är det sött eller beskt? Och ska det verkligen vara skumkrona på det där ölet? Frågorna är många , och under en ölprovning kommer du att få svar på dem alla och många andra frågor därtill.

Generellt rekommenderar vi att smaka sju till nio st 12 cl prover (ca 1 liter) av olika ölsort på varje provsmakning. Om du vill smaka mer än nio öl, rekommenderar vi starkt 8 cl prover, och en längre ölprovning.

En ölprovning kan anordnas i era lokaler eller i våra egna stämningsfulla lokaler belägna i Gamla Stan, men vi kan även ordna en ölprovning i annan angiven lokal, hemma hos dig eller på krogen. Möjligheterna är många.

Vad du kommer lära dig:

Under ölprovningen reder vi ut hur olika sorters öl tillverkas, hur man brygger olika öl för bästa kvalitet och hur man verkligen avnjuter ölet till 100 % . Vi tar en titt på både svenska och internationella ölsorter och vi pratar dessutom om vad som är bra öl till olika maträtter. Vi tittar på ölens utseenden, doftar på ölens aromer och naturligtvis smakar vi på en hel del öl också.

Hos oss på Ölprovning Stockholm får du smaka på ett stort urval av öl från olika länder och kulturer. Vi provar bland annat på den fantastiska och smakrika Belgiska ölen. Vi låter er uppleva den tyska ölkulturen med dess dofter och smaksensationer. Följ med på en resan genom ölens värld. Hos oss kommer ni kommer få ta del av ölens historia och myter, men framförallt få njuta av dessa magiska brygder.

Vi har ölprovningar som uppdateras kontinuerligt på vår hemsida. Boka en sluten ölprovning för dina vänner, företag, kamrater eller varför inte boka en provning för din möhippa/svensexa?

Regler och bokningsavtal

Beställning av biljetter och presentkort är bindande och omfattas inte av reglerna för konsumentskyddslagen gällande öppet köp.

Ombokning av bokad tid bör ske senast 14 dagar innan bokat provningstillfälle. Efter denna period är biljetten således låst och går därefter inte att boka av.
Biljetter och presentkort kan ej lösas in mot kontanter. Vi reserverar oss för eventuella prisjusteringar.

Våra alkoholprovningar kräver att du är minst 18 år.

Viktig information – Vi rekommenderar att inte dricka alkohol före ölprovningen. Undvik parfym och andra starka dofter.

Intresseanmälan
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig!

ÖLTEMAN